Opportunità għal bidla: Xalpi tal-weraq bil-faqqiegħ u tofu

20. 09. 2018
Il-6 konferenza internazzjonali tal-eżopolitika, l-istorja u l-ispiritwalità

Vážení přátelé vědomého vaření, dnes se Vás pokusíme inspirovat receptem na plněné šátečky naslano. Budeme rádi za vaše sdílené zkušenosti, jak se Vám šátečky povedly a jak Vám chutnaly.

Petr u Ewa jorganizzaw ukoll korsijiet ta 'tisjir konxju għal individwi u gruppi, issajjar għal avvenimenti soċjali u privati. Jekk inti interessat, jekk jogħġbok tħossok liberu li tikkuntattjahom fuq tagħhom paġni jew fuq FB.

Recept: Listové šátečky se žampióny a tofu

Suroviny těsto:

  • Těsto listové 275g – plát o velikosti: 24x40cm – 15 ks 8x8cm

Suroviny plnící směs:

  • Žampióny čerstvé 250 g (očistit, nakrájet)
  • Tofu uzené 100 g (nastrouhat na jemno)
  • Żejt tal-ġirasol 4 PL
  • Cibule velká 1 ks (nakrájet na kostičky)
  • Melħ tal-baħar 0,25 tsp
  • Pepř černý mletý 1 špetka
  • Kmín drcený 0,5 ČL
  • Slaná voda (veganská verze)
  • vejce (vegetariánská verze) na potření šátečků před pečením

Pečeme v troubě na 220 st cca 15-20 min do zlatova.

Spjegazzjonijiet: ČL = kuċċarina, PL = kuċċarina tas-Soppa

Metodu:

Žampiony si očistíme a nakrájíme. Cibuli nakrájíme na kostičky. Připravíme si tofu (může být i uzené) a nastrouháme ho na jemno. Do hrnce dáme olej a osmažíme cibulku do zlatova. Osolíme a přidáme žampiony. Promícháme. Přidáme drcený kmín a tofu. Vše dusíme a poté necháme směs vystydnout.

Těsto si rozkrájíme na čtverečky. Do středu čverečku dáme náplň a přitiskneme. Spojíme slanou vodou (v neveganské verzi lze vajíčkem). Spojíme rohy a vytvoříme šáteček. Troubu si rozpálíme na 220 stupňů. Pečeme 15 – 20 minut.

Ewa u Petr jawguraw aptit tajjeb lil kulħadd

Artikoli simili