Opportunità għal bidla: Xalpi tal-weraq bil-faqqiegħ u tofu
20. 09. 2018Vážení přátelé vědomého vaření, dnes se Vás pokusíme inspirovat receptem na plněné šátečky naslano. Budeme rádi za vaše sdílené zkušenosti, jak se Vám šátečky povedly a jak Vám chutnaly.
Petr u Ewa jorganizzaw ukoll korsijiet ta 'tisjir konxju għal individwi u gruppi, issajjar għal avvenimenti soċjali u privati. Jekk inti interessat, jekk jogħġbok tħossok liberu li tikkuntattjahom fuq tagħhom paġni jew fuq FB.
Recept: Listové šátečky se žampióny a tofu
Suroviny těsto:
- Těsto listové 275g – plát o velikosti: 24x40cm – 15 ks 8x8cm
Suroviny plnící směs:
- Žampióny čerstvé 250 g (očistit, nakrájet)
- Tofu uzené 100 g (nastrouhat na jemno)
- Żejt tal-ġirasol 4 PL
- Cibule velká 1 ks (nakrájet na kostičky)
- Melħ tal-baħar 0,25 tsp
- Pepř černý mletý 1 špetka
- Kmín drcený 0,5 ČL
- Slaná voda (veganská verze)
- vejce (vegetariánská verze) na potření šátečků před pečením
Pečeme v troubě na 220 st cca 15-20 min do zlatova.
Spjegazzjonijiet: ČL = kuċċarina, PL = kuċċarina tas-Soppa
Metodu:
Žampiony si očistíme a nakrájíme. Cibuli nakrájíme na kostičky. Připravíme si tofu (může být i uzené) a nastrouháme ho na jemno. Do hrnce dáme olej a osmažíme cibulku do zlatova. Osolíme a přidáme žampiony. Promícháme. Přidáme drcený kmín a tofu. Vše dusíme a poté necháme směs vystydnout.
Těsto si rozkrájíme na čtverečky. Do středu čverečku dáme náplň a přitiskneme. Spojíme slanou vodou (v neveganské verzi lze vajíčkem). Spojíme rohy a vytvoříme šáteček. Troubu si rozpálíme na 220 stupňů. Pečeme 15 – 20 minut.